Junior Sport este cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii, manifestat prin organizarea de evenimente de promovare sportivă și prin editarea și tipărirea Revistei JUNIOR SPORThttps://www.juniorsport.ro/revista/ – prima și unica revistă din România de promovare a sportului juvenil, dar și prin dezvoltarea platformei online www.juniorsport.ro și a canalului youtube Revista Junior Sport.

O parte din activitatea noastră veți găsi pe acest link:

https://www.youtube.com/watch?v=WsIEaP2ZLfc&t=68s

Cupa Născut pentru Sport – cea mai mare selecție simultană de identificare a talentului nativ la două sporturi populare ale românilor – tenis și fotbal!

Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Română de Fotbal, la inițiativa Asociației Junior Sport, a cheamat, pe 2 iulie 2016, la cea mai mare selecție simultană de identificare a talentului nativ la două sporturi preferate ale românilor – tenis și fotbal, copiii între 5-9 ani, nepracticanți de sport. Sub numele “Cupa Născut pentru Sport”,evenimentul a avut loc, în paralel, la Centrul Național de Tenis și la Baza sportivă Herăstrău Football. Parte a campaniei permanente “TRIMITEȚI COPIII LA SPORT”, inițiată de aproape 7 ani de către Asociația Junior Sport, selecţia, care a durat o zi, a fost realizată după rigori standard de identificare a talentului nativ la cele două sporturi, de către antrenori profesioniști de la cluburile sportive partenere, sub privirile unor nume mari ale sportului românesc. La selecția de fotbal, copiii i-au putut cunoaşte pe fostul jucător al Stelei, Sorin Paraschiv. Iar la tenis, vedetele care au fost alături de viitorii campioni au fost Victor Hănescu și Alexandra Dulgheru. În final cei mai talentați 12 copii selecționați – 6 la tenis și 6 la fotbal – au fost premiați cu accesorii și obiecte vestimentare specifice sportului ales – rachete de tenis (oferite de partenerul principal – Federația Română de Tenis), mingi de fotbal (oferite de partenerul principal – Federația Română de Fotbal), echipament sportiv complet adecvat pentru tenis și fotbal (oferit compania ANCADA – sponsorul principal) . Cei  12 câștogători ai selecției au primit cursuri gratuite, sub forma unor burse de un 1 an, de la cluburile sportive care au realizat selecția. Practic, în total, au fost acordate 6 burse la fotbal pentru băieți (câte o bursă pentru fiecare sector al Capitalei), oferite de către  Academia de Fotbal Sport Team (au preluat 3 dintre câștigători) și Clubul Chelsea București (au preluat 3 dintre câștigători) și 6 burse la tenis pentru fete și băieți (câte o bursă pentru fiecare sector al Capitalei), oferite de Club Sportiv Politehnica, TC2000 Academia de Tenis Sever Dron, Asociația Tennis Team București, Asociația Club Sportiv Gauzin Moraru Tennis, Daimon SC București și AS CS Tenis Masters.

Acțiunea  Cupa Născut pentru Sport a fost inițiată de Asociația JUNIOR SPORT, iar parteneri oficiali au fost Ministerul Educației și Cercetării ȘtiințificeUniversitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Acțiunea a fost organizată de TRIMA EVENTS (Marketing & Event Management), iar TUDOR COMMUNICATION (Media & Communication), a oferit PR & Media. Pe pagina de facebook Revista Junior Sport sunt 2 evenimente – a se vedea linkurile de mai jos – unde sunt foto și video de la această acțiune:

https://www.facebook.com/events/854547307983194/

https://www.facebook.com/events/232845350430329/

Revista Junior Sport – unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii

Revista Junior Sport – ediția tipărită este distribuită GRATUIT, la nivel național, direct în școlile gimnaziale și colegiile cu clase gimnaziale, dar și în cadrul evenimentelor pe care Asociația Junior Sport le inițiază sau la care este partener. Distribuția revistelor în școli se realizează în cadrul acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, acțiune ce este parte a campaniei permanente initiate de Asociația Junior Sport și numită generic TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!”, care se desfășoară, încă de la înființarea asociației, respectiv de aproape 7 ani. A se vedea aici ediția I: https://www.youtube.com/watch?v=2kdFAZ4GVkQ&t=341s

sau ediția a II-a: https://www.youtube.com/watch?v=gnm14Qd8U3c&t=475s.

„AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”,  inițiată de Asociația Junior Sport cu aproape 3 ani în urmă, se bucură de prezența marilor sportivi ai României, împreună cu care echipa Junior Sport promovează educația prin sport în rândul copiilor. Concret, campionii susțin, în prezența profesorului de sport curent al elevilor, ora de educație fizică și sport, în finalul căreia vorbesc celor mici atât de importanța mișcării și sportului în general, cât și de sportul care i-a consacrat. La finalul întâlnirii, aceștia oferă, GRATUIT, cu autografe, Revista Junior Sport.

Caravana Junior Sport – proiect national, prima oprire în județul Mureș

Acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT! desfășurată în județul Mureș este parte din CaravanaJunior Sport – proiect national, prima oprire în județul Mureș, proiect demarat de Asociația Junior Sport din august 2017 și realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, dar și cu administrațiile locale din Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Iernut, Luduș, Ungheni, Sărmașu, Deda, Rîciu, Batoș, Rărtolița, Solovăstru, Rușii Munți, Suseni, Iclănzel, Ibănești și Voivodeni.

În cadrul acestei caravane, am editat și tipărit, în 8000 de exemplare, Revista Junior Sport Mureș (https://youtu.be/3K_UR_kj5UI), publicație ce are un cuprins editorial exclusiv dedicat sportului mureșean de odinioară și din present. Distribuția revistelor se face GRATUIT, direct elevilor, în școlile din județul Mureș. Această distribuție se desfășoară în perioada ianuarie-aprilie 2018, prin acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!, la care participă campionii mureșeni.  Atât Revista Junior Sport Mureș, cât și acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” (care este organizată, în numele Asociației Junior Sport, de către Asociația Sportul pentru Toți Reghin), beneficiază și de susținerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Inspectoratului Școlar Județean Mureș și a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

De la debutul în județul Mureș a acțiunii AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!, mii de elevi au primit deja Revista Junior Sport Mureș! În total, până astăzi, 21 martie, au avut loc, în județul Mureș, 20 de acțiuni AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!, la care au participat mari campioni mureșeni – Alin Romulus Păcurar (lupte), Traian Bendorfean (fotbal), Alex Ballai (lupte) Sensei Traian Dumbrăvean (Arte Marțiale), Simon Ladislau (lupte), Claudia Laura Balint (canotaj), Szekeres Gero (alpinism), Sensei Ioan Boga (Arte Marțiale), Traian Rus (Arte Marțiale) și sportivii săi de la Rei Fight Club, Doina Baciu (popice), Horațiu Cioloboc (fotbal), Iuliu Hajnal (fotbal), Monica Elena Duca (gimnastică acrobatică), Ciprian Tapaszto (skandenberg), Sensei Adi Belean (Arte Marțiale) și sportivii săi de la Club Grup Sakura, Nicu Pop (volei). Acțiunea va continua, până toate cele 8000 de exemplare editate și tipărite din Revista Junior Sport Mureș vor fi distribuite, GRATUIT, copiilor mureșeni. Pe agenda noastră de lucru, avem ca următoare acțiuni: joi 22 martie, ora 12.00, în localitatea Rușii Munți – invitat Iuliu Hajnal (participă 200 de elevi) și vineri 23 martie, ora 12.00, în localitatea Ungheni – invitat Traian Rus (participă 400 de elevi). În cazul ambelor localități, primarii vor fi prezenți la acțiune, la parteneri ai proiectului.

Programul acțiunii noastre pentru următoarele săptămâni vi-l vom pune la dispoziție când îl vom avea finalizat.

Gala de premiere Născut pentru Sport

Tot în cadrul Caravanei Junior Sport – proiect national, prima oprire în județul Mureș, am inițiat și organizat, pe 9 decembrie 2017,  Gala de premiere Născut pentru Sport, eveniment la care ne-am bucurat de prezența multor valori ale sportului românesc.

A se vedea integral această gală pe linkul:

https://www.youtube.com/watch?v=sA60YvytCjs&t=1634s

Marius-Alexandru Dunca, Ministru Tineretului și Sportului, împreună cu mari campioni ai României și președinți de federații – Valeria Răcilă, Laura Badea, Alina Dumitru, Camelia Potec, Anca Pătrășcoiu, Gheorghe Berceanu, Andrei Muntean, Cristi Romanescu, Amatto Zaharia, Gruia Docan, Mircea Barna au fost prezenți la…gală!

Zeci de trofee și premii au fost oferite sportivilor mureșeni în cadrul Galei de premiere Născut pentru Sport, eveniment inițiat de Asociația Junior Sport și organizat de Trima Events – event manager al proiectelor Junior Sport.

La invitația Asociației Junior Sport, la Gala de premiere Născut pentru Sport, a participat Marius Alexandru Dunca – Ministrul Tineretului și Sportului, dar și marile valori ale sportului românesc – Valeria Răcilă van Groningen – campioană olimpică la canotaj, Alina Alexandra Dumitru – medaliată cu aur olimpic, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale la judo și vicepreședinte al Federației Române de Judo, Camelia Potec – campioană olimpică la natație și președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Anca Pătrășcoiu – prima medaliată olimpică a nataţiei româneşti, Gheorghe Berceanu – multiplu laureat olimpic, mondial şi european la lupte greco-romane, Andrei Muntean – primul campion olimpic de tineret din România și component al lotului național de seniori la gimnastică artistică, Cristi Romanescu – președinte Federația Română de Tenis de Masă, Amatto Zaharia – președinte Federația Română de Kempo, Gruia Docan – președinte al Federației Române de Karate Kyokushin și Mircea Barna – baschetbalist, fost capitan al echipei Universitatea Cluj, dar şi al naţionalei României. Aceștia, împreună cu personalități publice sportive locale, au decernat, celor mai valoroși sportivi din acest județ, 35 de trofee. Categoriile trofeelor care vor fi acordate în cadrul Galei de premiere „Născut pentru Sport” sunt: Trofeul Legende ale sportului mureșean va fi acordat pentru 10 mari valori ale sportului românesc, originare din județul Mureș, Trofeul Seniori campioni va fi acordat unui număr de 6 campioni seniori cu rezultate de excepție, Trofeul Speranța Junior Sport va fi acordat unui număr de 8 sportivi juniori cu rezultate de excepție, Trofeul Campioni speciali– va fi oferit unor sportivi cu dizabilități, Trofeul Clubul de excepție, Trofeul Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanță, Trofeul Antrenorul de excepție, Trofeul Sport în familie, Trofeul Doctorul tău de sport, Trofeul O viață dedicată promovării sportului mureșean, Trofeul Profu tău de sport, Trofeul Părintele de excepție.
Gala de premiere Născut pentru sport a avut drept partener principal Consiliul Județean Mureș.

Beatrice Mercado – președinte Asociația Junior Sport