CSA Steaua a câștigat Campionatul Național de floretă cadeți de la Satu Mare, ediția 2017, în proba feminină pe echipe.

CSA Steaua a câștigat miercuri, 8 februarie 2017, medaliile de aur în proba de feminină pe echipe din cadrul Campionatului Național de floretă pentru cadeți, de la Satu Mare. În finala mare, CSA Steaua a învins pe CSTA București, scor 45-21. În a doua zi de concurs, la Sala de scrimă “Alexandru Csipler” a fost  programată proba feminină pe echipe. De la ora 9:00 s-au prezentat la start șase formații: ACS Balestra1, ACS Balestra2, CSA Steaua, CS Satu Mare, CSTA București și CS Farul Constanța.
Dacă CSA Steaua a cucerit medaliile de aur, iar CSTA București s-a clasat pe poziția a doua, bronzul a revenit sportivelor de la CS Farul Constanța, care au trecut în finala mică de CS Satu Mare, după un meci dramatic, scor 43-42.
Silviu Roșu (CSA Steaua) a câștigat Campionatul Național de floretă cadeți de la Satu Mare, ediția 2017, în proba masculină la individual.

Joi, 9 februarie 2017, la Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare au continuat întrecerile Campionatului Național de floretă pentru cadeți, ediția 2017. De la ora 9:00, 31 de sportivi s-au întrecut în proba masculină la individual. În 2017, pentru al doilea an la rând, medalia de aur în această probă a fost câștigată de către Silviu Roșu. Legitimat la CSA Steaua, Silviu a dispus în finală de colegul său de club și de lot național, Alexandru Pîrva, scor 15-14. Medaliile de bronz au fost câștigate de către alți doi sportivi de la CSA Steaua: Andrei Ionică și Alexandru Sîrb.
Campionatul Național de floretă pentru cadeți de la Satu Mare, ediția 2017, se încheie vineri, 10 februarie, cu proba masculină pe echipe.

 

Cupa Satu Mare – Memorial „Ecaterina Stahl” (ediția a VIII-a)

După cele patru zile de concurs la Naționale, sîmbătă, 11 februarie, va avea loc Cupa Satu Mare – Memorial „Ecaterina Stahl” (ediția a VIII-a) la floretă feminin – etapă din Circuitul European de cadeți, iar duminică, 12 februarie se va disputa a treia ediție a Cupei Satu Mare – „Memorial Vasile Costa” la floretă masculin.

Autor: Vlad Andrei Buzdugan

Sursa: Federația Română de Scrimă