Asociația JUNIOR SPORT, în perioada iulie 2019-iunie 2020, în calitate de initiator, desfășoară „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”, proiect manifestat prin:

  1. Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”;
  1. Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”;
  2. Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” – județul Timiș – ediția tipărită;
  3. Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” – ediția online: nascutpentrusport.ro
  4. Acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” – județul Timiș;

Conferința de presă de lansare a proiectului „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”

„CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” a fost lansată pe 4 septembrie 2019, printr-o conferință de presă, ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Timiș, în prezența domnului Călin Dobra – președinte al Consiliului Județean Timiș, a domnului Constantin Osain – inspector școlar de educație fizică și sport de la Direcția Școlară Județeană Timiș, a domnului Mario Ghica – de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, dar și a numeroși campioni timișeni, dar și manageri de sport, antrenori și președinți de cluburi, deveniți ambasadori Născut pentru Sport în acest județ: Flavius Biea, Sorin Cazacu, Alexandru Krepelka, Benjamin Wiliam Bodo, Laurențiu Jurcă, Damian Răileanu, Adrian Olteanu, Petru Brândușan, Mario Lătăianu, Cornel Dobîrcău, Tabita Dobre, Teodor Moisa, Alin Fălcușan, Jasmina Ciocoiu.

Echipa Născut pentru Sport a fost reprezentată de Alin Romulus Păcurar – director executiv al proiectului național Născut pentru Sport și de Marius Dumitru – coordonator al campaniei ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE! și președinte AMA EVENTS.

Vă invităm să urmăriți acest material de la conferința de presă:

https://www.youtube.com/watch?v=1745eJIhW38

Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”

La acest eveniment, care a avut loc pe 26 noiembrie 2019, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, au participat, ca invitați speciali, reprezentanții partenerilor Galei de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”– Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județul Timiș, DJTS Timiș, administrațiile locale,  dar și mari valori ale sportului românesc (campioni olimpici, mondiali, europeni, antrenori și președinți de federații sportive) – Elisabeta Lipă, Mihai Leu, Alina Alexandra Dumitru, Silvia Stroescu, Simona Amânar-Tabără, Simona Gherman, Adrian Meleancă, Amatto Zaharia, Doru Soter, Mircea Barna, care, împreună cu echipa Născut pentru Sport și cu o serie de personalități din sportul și din mediul academic timișean, dar și împreună cu edili ai localităților timișene, au decernat 40 de trofee de cristal, la următoarele categorii:

LEGENDE – 11 trofee: Iolanda Balaș Soter, Henri Rang, Ionel Drâmbă, Dan Păltinișanu, Doina Moț, Ioan Olimpiu Marconi, Camelia Macoviciuc, Lavinia Miloșovici, Cosmin Contra, Corina Căprioriu)

SENIORI CAMPIONI – 9 trofee (Estera Dobre Tămăduianu, Cristian Fenici, Bogdan Vlad Cotuna, Flavius Biea, Ciprian Bălănescu, Florin Posteucă, Adrian Nagel, Eugen Căpățână și Benjamin Wiliem Bodo;

SPERANȚE – 9 trofee: Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Nini Dica, Roxana Lucaciu, Alin Sebastian Heler Zicoane & Anca Copos, Cristina Bălan, Norbert Marcu, Alexandru Cristian Hodoșan Olar, Alexandru Laurențiu Danciu;

TROFEE SPECIALE – 11 trofee cu subcategoriile: „Campion special” (campion cu dizabilități) -Maria Vlad), „Clubul de excepție“ – Clubul Sportiv Heracle, ACS Judo Phoenix Timișoara, CB Rally Vest), „Antrenorul de excepție” – Vera Gavrilă, „Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanță“ =- Sorin Sărăndan), „Sport în familie” – Ion Ilie & Ionel & Petru & Patrick PASCOTĂ,  „Părintele de excepție” – Gheorghe Chevereșan, „Profu’ de excepție” – Petru Simonescu, „O viață dedicată promovării sportului timișean” – Nicolae Secoșan și Florin Mihoc.

Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT” a fost realizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş și Centrul de Cultură și Artă Timiș, organizată de Asociația AMA EVENTS și de Clubul de CLUBUL DE JUDO PHOENIX TIMISOARA și susținută de Ministerul Educației și Cercetării-România, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și Universitatea Politehnica Timițoara.

Evenimentul a fost prezentat de moderatorul tv de Florin Mihoc.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timişoara, AGERPRES.

Sponsori ai Galei de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT”: CRAMELE RECAȘ, ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ, COMPANIA DE ECHIPAMENT SPORTIV ANCADA, HDV STUDIO, FLORINA FIRU ARANJAMENTE FLORALE, RESTAURANTUL CASA BUNICII, PENSIUNEA CASA CU GRĂDINI, PENSIUNEA MAY.

A se vedea, integral,  Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” aici:

https://www.youtube.com/watch?v=EASP2jUSyeI&t=489s

Campania „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!!”

În cadrul „CARAVANEI EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ” se desfășoară o amplă campanie numită generic „ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”. În urma acestei campanii sunt premiați și promovați elevii-sportivi din clasele I-VIII din județul Timiș care au rezultate de excepție, atât la școală, cât și în sport. Acțiunea de identificare a acestor elevi-sportivi este realizată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (partenerul național al Asociației Junior Sport), prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș și promovată online (respectiv pe portalul web al Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT” – www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și prin partenerii media ai proiectului. Selecția poveștilor de succes ale acestor elevi merituoși se face după scrisorile primite de la familie, profesori sau antrenori, scrisori pe care se pot trimite pe adresa de email: caravanaeducatieitimis@gmail.com.

Partener principal al campaniei este Consiliul Județean Timiș.

Deja câteva astfel de povești sunt publicate pe formatul online al Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT”. Din luna februarie, până la finalizarea anului școlar, vor fi promovate și alte povești:

https://nascutpentrusport.ro/category/editii-locale-jud-timis/scoala-sport/

În deschiderea Galei de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”, parte a proiectului național Născut pentru Sport, domnul Andrei Lucaci, county manager la Consiliul Judeţean Timiş, a devualat numele celor 12 elevi din clasele I-VIII din județul Timiș, elevi merituoși atât la școală, cât și la sport. Apoi, domnia sa le-a înmânat diploma de merit prin care ei sunt desemnați câștigători ai campaniei ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”.

Domnul Helmut Duckadam și Mircea Barna au oferit cadouri celor 12 premianți.

Acest moment a fost o mare surpriza pentru elevi, deoarece ei nu au știut că vor fi premiați! Prezența lor la gală a fost posibilă cu complicitatea părinților, antrenorilor, profesorilor.

Vă invităm să urmăriți acest material ce ilustrează momentul premierii și oferirii cadourilor:

https://www.youtube.com/watch?v=uTqANG2ZfKc

După momentul premierii celor 12 câștigători, domnul Andrei Lucaci, county manager la Consiliul Judeţean Timiş a premiat, în afara campaniei ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!”din județul Timiș, un al 13 elev merituos, respectiv pe Andrei Claudiu Ardelean, care, în pofida problemelor cu care se confruntă – este părăsit de mamă, iar tata este toată ziua la muncă, el găsește timp să se ocupe de gospodărie, să-l îngrijească pe fratele său mai mic. Peste toate acestea este și practicant de fotbal – portar, în comuna sa natală Biled. Emoționant este faptul că Andrei învață foarte bine la școală și…își meditează colegii, primind, în schimb…mâncare. Mai multe despre povestea lui Andrei găsiți aici https://nascutpentrusport.ro/andrei-c…

Vă invităm să urmăriți acest material emoționant, în care Andrei este premiat de Consiliul Județean și în care primește cadouri de la sponsorii care le-au oferi cadouri și celorlalți copii, dar în care el are o surprinză uriașă…Vizionați materialul și veți vedea ce surpriză!

https://www.youtube.com/watch?v=-eaPls36l4M

Campania ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” din județul Timiș, este un proiect coordonat de AMA EVENTS, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și susținut de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Asociația Junior Sport, în calitate de inițiator și AMA EVENTS în calitate de coordonator al campaniei ȘCOALĂ ȘI SPORT? DA, SE POATE!” din județul Timiș, au decis să continue campania până în iunie 2020. Următoarea serie de 12 elevi-sportivi merituoși va fi premiată în luna iunie 2020. Așadar, poveștile pot fi trimise, până la finalul lunii aprilie, pe adresa de email menționată mai sus.

Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT” – județul Timiș – ediția tipărită

Sub titulatura „NĂSCUT PENTRU SPORT”, revista dedicată exclusiv județului Timiș, va fi tipărită în format A4, full color, coperți plastifiate lucios și va avea minim 100 de pagini. Această revistă va veni în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi sau amatori de sport, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică şi sport de performanţă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac cunoscute marile valori ale sportului, originare din acea parte a țării, dar și a cluburilor sportive de perfomanță locale şi, nu în ultimul rând, o rampa de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive. Suntem convinşi că, având alături de proiectul nostru cât mai mulți susţinători, vom putea genera un interes crescut în rândul celor mici să înveţe ce înseamnă cu adevărat performanţa, atât în sport, cât şi în viaţă. În cuprinsul revistei vor fi promovate legendele sportului din județul Timiș, seniorii campioni activi,  juniorii cu performanțe de excepție, cluburile sportive din județul Timiș.

Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ” va fi lansată în luna aprilie 2020.

Ediția națională a revistei aici:

https://www.youtube.com/watch?v=S_5WO-IfDvE&t=7s

Ediția pentru județul Mureș a revistei (realizată sub vechea titulatură-JUNIOR SPORT) aici: https://www.youtube.com/watch?v=3K_UR_kj5UI&t=1s

Revista “NĂSCUT PENTRU SPORT“ – ediția online

Independent de realizarea Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ” – ediția tipărită, vom realiza și o promovare online, pe portalul web al Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT”

www.nascutpentrusport.ro, pe pagina de facebook NĂSCUT PENTRU SPORT, dar și pe canalul youtube NĂSCUT PENTRU SPORT.

Vă invităm să susțineți editarea Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ”, un proiect unic în România și, implicit, să susțină promovarea sportului din județul Timiș, ca factor de educație pentru copii. Pentru cei care vor susține acest proiect, oferim promovare atât în Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ”, cât și în cadrul acțiunii ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”. Cine este interesat ne poate contacta pe emailul mai sus precizat (până la data de 15 martie se pot încheia contracte de publicitate/sponsorizare/achiziție).

Bugetul pentru realizarea Revistei „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ” și a acțiunii ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” se formează din contribuția Consiliului Județean Timiș (avem deja parteneriat, a administrațiilor locale din județul Timiș, a sponsorilor din mediul privat din județul Timiș, a cluburilor sportive din județul Timiș care doresc promovare în cadrul acestui proiect.

Acțiunea “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” în județul Timiș

Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ” va fi distribuită gratuit, în perioada aprilie-iunie 2020, în cadrul acțiunii numite generic ”AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, împreună cu marii campioni din județul Timiș, în școlile din județul Timiș (clasele I-VIII), creând, în acest spațiu, totodată campanii de promovare a sportului și educației fizice în rândul copiilor, juniorilor și tinerilor. Asociația Junior Sport are parteneriat cu Ministerul Educației Naționale pentru întreaga sa activitate, iar această acțiune are loc cu directa implicare în organizare a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ca urmare a acestui parteneriat.

A se vedea, pe linkurile de mai jos, aspecte de la acțiuni similare, organizate în București:

https://www.youtube.com/watch?v=Sk4J595Ym5g&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=T2QC_WivPUs&t=52s
https://www.youtube.com/watch?v=znk3nNhXemg&t=3s
https://youtu.be/_6QWVeLgitg
https://www.youtube.com/watch?v=5Vz6CF8WwzY
https://www.youtube.com/watch?v=CURkCFTIXVQ
https://studio.youtube.com/video/daXK-hAf6-g/edit
https://studio.youtube.com/video/u2nM0pEbZ8Y/edit

A se vedea, pe linkurile de mai jos, aspecte de la acțiuni similare, organizate în județul Mureș (unde a fost desfășurată o caravană similară, numită atunci CARAVANA JUNIOR SPORT, iar revista noastră s-a numea atunci Revista JUNIOR SPORT):

https://www.youtube.com/watch?v=YNKiFBpuw4Q&t=27s

https://www.youtube.com/watch?v=vMP42ky09iE&t=286s

După cum se poate observa din materialul de prezentare pentru edițiile trecute, în cadrul acțiunii “AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” ne bucurăm de prezența marilor sportivi care, împreună cu echipa Asociației Junior Sport, promovează beneficiile educației fizice și sportului în rândul copiilor și aduc plus valoare pregătirii profesorilor de sport. Așadar, Revista „NĂSCUT PENTRU SPORT-TIMIȘ va beneficia de o promovare spectaculoasă realizată în școli, promovare realizată de către marii campioni ai României, originari din județul Timiș!

Menționăm faptul că pentru proiectul „CARAVANA EDUCAȚIEI ÎN JUDEȚUL TIMIȘ”, parte a proiectului național „NĂSCUT PENTRU SPORT” avem drept partener instituțional la nivel național Ministerul Educației Naționale, iar partenerii instituționali de la nivel local sunt: Consiliul Județean Timiș (partener principal), Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, cluburi sportive și companii private din județul Timiș, dar și numeroase administrații locale din acest județ. Parteneri media sunt: Agenția de știri AGERPRES, TVR TIMIȘOARA și RADIO TIMIȘOARA.

Conferința de presă

Conferința de presă

Conferința de presă

Conferința de presă

Promovare în ziarul Agenda CJT

Promovare în ziarul Agenda CJT

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ

Gala de premiere EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ