Braşoveanca Ana Ferariu a marcat 18 puncte în numai 13 minute de joc în meciul pe care echipa ei, Drexel Dragons, l-a disputat duminică, 18 decembrie, împotriva adversarei din localitate, Saint Josephs. Ferariu a intrat la jumătatea sfertului 3 şi a rămas în teren pentru aproape tot restul partidei, revigorând ofensiva, blazată până atunci, a celor de la Drexel cu 5 coşuri din 6 încercări, inclusiv singura ei aruncare de trei puncte, şi a adăugat statisticii 4 recuperări şi o intercepţie.

Contribuţia Anei de duminică nu reprezintă doar recordul ei personal din primul ei sezon la universitatea americană, ci şi cea mai bună performanţă a unei debutante de la Drexel din acest sezon şi prima membră a echipei care primeşte distincţia ”debutanta săptămânii” a CAA (Colonial Athletic Association) din ianuarie 2014 încoace.

Ana Ferariu este din Braşov şi a jucat până în sezonul trecut pentru echipa Olimpia CSU din localitate, dar şi pentru loturile naţionale U16, U18, U20 şi de senioare şi a fost selecţionată în primele 5 jucătoare ale Campionatului European U18 desfăşurat în 2015. Absolventă a Liceului Teoretic Johannes Honterus din Braşov, Ana a ales în vară să facă pasul către Statele Unite, la Drexel University din Philadelphia, unde a mai evoluat şi Gabriela Mărginean, una dintre cele mai titrate jucătoare românce din perioada recentă. Născută în Cluj, Mărginean este căpitanul naţionalei României.

Sursa: Pro Sport